Bahan-Bahan:
2 kilo daging kisar
8 cawan serbuk roti
2 biji telur
3 sudu makan sos tiram
3 sudu makan Italian Herbs
2 sudu besar lada hitam
2 cawan bawang holland – yang telah dipotong dadu
4 ulas bawang putih – tumbuk lumat
1 sudu kecil garam
5 sudu besar minyak
Bahan Tambahan:
8 cawan serbuk roti
2 biji telur
3 sudu makan sos tiram
3 sudu makan Italian Herbs
2 sudu besar lada hitam
2 cawan bawang holland – yang telah dipotong dadu
4 ulas bawang putih – tumbuk lumat
1 sudu kecil garam
5 sudu besar minyak
Bahan Tambahan:
Mozarella cheese atau Cheddar cheese
Daging Burger Homemade |
Cara-cara membuat Daging Burger Homemade
1.Satukan kesemua bahan yang berada di atas kecuali cheese.
2.Bulatkan daging burger mengikut saiz yang disukai.
3.Leperkan dan tekan daging burger tersebut di bahagian tengah dengan ibu jari.
4.Masukkan daging burger tersebut kedalam peti sejuk dalam 1-2 jam.
5.Daging burger ini boleh dimasak secara grill atau di atas kuali non stick.
6.Ketika sudah hampir masak,letakkan cheese dan masak sehingga cheese agak cair.
7.Hidangkan bersama roti burger dan siap.
0 comments: