Resepi Ikan Goreng Celup Tepung Sedap

Resepi Ikan Goreng Celup Tepung Sedap

Bahan-Bahan Membuat Ikan Goreng Celup Tepung 

  • 5 - 6 ekor ikan kembong - bersihkan dan toskan
  • 1 biji telur
  • 1 cawan tepung gandum
  • 1 sudu teh serbuk kunyit
  • 1/2 cawan air
  • garam secukupnya
  • minyak untuk menggoreng
Resepi Ikan Goreng Celup Tepung Sedap
Resepi Ikan Goreng Celup Tepung Sedap



Cara Memasak Ikan Goreng Celup Tepung 

1. Pertama siapkan wadah dan masukan semua bahan diatas kecuali ikan dan gaul hingga rata. bila adunan terlalu pekat tambahkan sedikit air.

2. panaskan minyak dalam kuali dan celupkan ikan kembong ke dalam adunan tadi.

3. goreng ikan tadi hingga garing dan berwarna keemasan


4. Bila sudah masak angkat dan hidangkan ketika masih panas-panas.
banner
Previous Post
Next Post

0 comments: