Resepi Kerabu Seafood

Bahan-bahan (1 pinggan) Membuat Kerabu Seafood

  • 300g seafood (sotong, udang, kupang, kerang)
  • 1 biji tomato – dibuang biji dan dipotong memanjang
  • 1 batang lobak merah – dihiris memanjang
  • 2 ulas bawang merah – dihiris halus
  • 5-7 biji cili padi – dihiris Daun sup dan daun ketumbar – dihiris halus
  • 5 sudu besar jus limau nipis
  • 3 sudu besar sos ikan
  • 1 sudu besar gula
  • Hirisan mangga (optional)
Resepi Kerabu Seafood
Resepi Kerabu Seafood


Cara Membuat Kerabu Seafood
 
  1. Celur sotong dan udang. Kemudian toskan.
  2. Gaul semua bahan sehingga sebati. Rasakan supaya ada rasa masam, manis, masin dan pedas.
  3. Siap untuk dihidangkan
banner
Previous Post
Next Post

0 comments: