Resepi Kek Batik Biskuit Marie

Resepi Kek Batik Biskuit Marie

Bahan-bahan
  • 200gm milo
  • 250gm butter
  • 3 sudu makan serbuk koko
  • 1 tin kecil susu pekat manis
  • Biskut marie/cracker secukupnya
Resepi Kek Batik Biskuit Marie
Resepi Kek Batik Biskuit Marie


Cara Membuatnya :
  1. Alaskan loyang dengan plastik, biarkan plastik melebihi loyang supaya senang nak keluarkan kek bila dah sejuk.
  2. Cairkan butter alam kuali dengan mengggunakan api kecil.
  3. Setelah cair, masukkan susu, milo sedikit demi sediki gaul hingga sebati & masukkan juga serbuk koko.
  4. Gaul hingga halus dan tak berketul lagi. (gunakan hand whisk)
  5. Setelah pekat, susun biskut marie dalam loyang kemudian curahkan sebahagian adunan tadi dan ratakan, lapis lagi biskut marie, curahkan adunan ratakan.
  6. Ulang hingga habis adunan dan sejukkan dalam peti ais.

banner
Previous Post
Next Post

0 comments: